7876 8672 - Denne side er et produktkatalog og linker til shops med produkterne kontakt@lauridsenfoto.dk
Vælg en side

Hvis man nogle gange har det med at kigge op på nattehimlen, så har man kunnet set en masse flotte stjerner – og en flot måne. En stjernekikkert vil dog kunne hjælpe en med at se endnu flere stjerner, mens man også kan se månen eller de andre planeter i solsystemet endnu tættere på.

Hvad er en stjernekikkert?

En stjernekikkert er et optisk instrument, der bruges til at se på himlen. Det består af en kikkert og et teleskop, der er forbundet med hinanden. Stjernekikkerter findes i mange forskellige størrelser og former. De mindste kan være lige så små som en almindelig kikkert, mens de største kan være store nok til at fylde et helt rum.

En stjernekikkert giver dig mulighed for at se objekter på himlen, som du ikke kan se med det blotte øje. Derfor kan det måske være interessant at kigge på Stjernekikkerter til gode priser. Du kan bruge den til at se planeter, måner, stjerner og andre objekter i verdensrummet. Nogle stjernekikkerter har endda indbygget computerteknologi, så du kan få information om det objekt, du kigger på.

Er det svært at bruge en stjernekikkert?

En stjernekikkert er ikke svær at bruge, men det kræver lidt øvelse. Først og fremmest skal man finde et sted, hvor der er mørkt, og hvor der ikke er for meget lys fra byen. Når man har fundet et egnet sted, så kan man begynde at lede efter stjernerne med sin stjernekikkert.

Man skal starte med at finde den store dipper, som består af syv stjerner. Derefter kan man begynde at zoome ind på de enkelte stjerner ved hjælp af linserne på sin stjernekikkert. På den måde kan man se de enkelte planeter og måner, som også befinder sig i universet.

Hvorfor er stjerner så fascinerende at kigge på?

Stjerner har altid fascineret og optaget mennesker. De er smukke at se på, og deres lys kan ses på himlen hver eneste nat. Mange mennesker har stjerner som deres yndlingsmotiv, og det er ikke uden grund. Stjernerne fortæller nogle historier om universet, og de kan give et indblik i, hvordan tingene var for milliarder af år siden.

Nogle stjerner er så gamle, at de blev dannet før jorden overhovedet eksisterede. De fleste stjerner ligger langt væk fra jorden, og det er kun muligt at se dem med det blotte øje, fordi de sender så enorme mængder af lys ud. Nogle stjerner er så store, at de kan sammenlignes med solen – vores egen stjerne.

Solen er dog unik, fordi den er placeret perfekt i forhold til jorden. Hvis solen havde været lidt mindre eller lidt større, så havde mennesker ikke kunnet leve på jorden – og dette gør formentligt jorden til noget helt særligt i universet.